“ Een ouderwets gezellige Sinterklaasintocht, dat is wat ik dit jaar wil!! !”
Zoiets zal burgemeester Jozias van Aartsen wel hebben geroepen. Los van dat Jozias meestal wel krijgt wat hij wil, is dat namelijk wat hij kreeg op 13 november toen hij Piet Rolando met de ‘Pietenkliek’ Sinterklaas liet binnenhalen in, of ja sorry, ‘op’ Scheveningen.

Behalve onze burgemeester, tienduizenden juichende kinderen en natuurlijk Prins Willem Alexander en Prinses Maxima, inclusief hun kroost. Of Piet Rolando toch niet een klein beetje zenuwachtig was? “Nee, hoor,” zegt hij nuchter. “Maxima is ook maar een mens, net als al die lieve kinderen…” Precies, en daarom vinden we haar ook zo leuk! Toch leek Piet Rolando een tikje onrustig toen ik hem gistermiddag sprak in De Boterwaag aan de Grote Markt. Al heeft hij al ontelbaar veel keren opgetreden met Piet Florio en Piet Lellie, dit is zijn “allereerste echte interview”. Zou het daardoor komen? Of is er iets héél vreemds aan de hand in de show ‘Sint en de verdwenen pakjes’ die hij op zaterdag 4 december om 14:00 uur zal geven in het Atlantic Hotel in Kijkduin..? Als jij dit leest als vader of moeder, je kunt natuurlijk wachten tot pakjesavond, maar als je voor een héél vriendelijke prijs (voor jou is ‘t gratis!) je kids met een waanzinnig leuk Sinterklaasfeest wilt verrassen, lees dan vooral verder!

Je kunt je voorstellen dat Piet Rolando het deze dagen razend druk heeft. Afgelopen vrijdag stoof hij ook nog even langs in de nieuwe show ‘Pimp de Sint’ van Ernst en Bobbie. Piet Rolando is trouwens de enige die hun liedjes mag gebruiken, maar natuurlijk doet hij vooral zijn eigen liedjes! Ook de vele kinderen in bijvoorbeeld het Bronovo Ziekenhuis zien hem graag komen. Ik bekijk hem even. Piet Rolando heeft een open, vriendelijke uitstraling. Grote ogen in een bijzonder karakteristiek gezicht, waar héél veel energie uit spreekt, maar ook zachtheid. Daarom kan hij vast zo goed met kinderen omgaan, denk ik in stilte. “Het wordt in ieder geval erg spannend aanstaande zaterdag,” neemt hij me in vertrouwen. “Er is namelijk iets.. ehm.. aan de hand met de pakjes, maarruh.. dat mag Sinterklaas niet weten.., begrijp je?” Hm. En de kinderen moeten zeker helpen met ervoor zorgen dat het allemaal weer goed komt? Ja, zoiets. Hoe dan ook staan de shows van Piet Rolando (die ook kan goochelen!) garant voor boordevol lol en hoge kwaliteit. “We maken het hartstikke gezellig en iedereen kan natuurlijk meezingen!”

Hij heeft zeker oog voor kinderen die niet zo gemakkelijk mee kunnen doen. “Ik zie alles… Een keer was er een blind jongetje van een jaar of acht gekomen. Hij zei toen hij de zaal binnenkwam: “Ik voel dat het hier gezellig is, dat voel ik!” Ik heb hem een beetje aan mijn gezicht en kostuum laten voelen, zodat hij een idee had van hoe ‘zwarte piet’ eruit zag. Ook mocht hij de baard van Sinterklaas aanraken en toen hij dat had gedaan, gaf hij de goedheiligman spontaan een stevige knuffel..!

Interview van Simone Bergmann

Het interview in Kijkduin wat Simone Bergmann van Bergmann media afnam in 2010. Ik was op dat moment natuurlijk in Nederland vanwege het feest van Sinterklaas. Simone had mij al een paar maanden van te voren gebeld of ik tijd zou hebben. En voor haar heb ik de tijd vrij gemaakt uiteraard.